Natuurpark, Sierra Mariola

Natuurpark, Sierra Mariola

De Siërra Mariola is een massief dat zich tussen de gemeentes van Agres, Alfafara, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent en Concentiana uitstrekt. De hoogte en grootte van deze bergen bieden een brede landschappelijke variëteit. Het water uit hun bronnen en ravijnen voedt de rivieren Vinalopó, Serpis, Barxell, enz. Met een grote rijkdom aan aromatische en geneeskrachtige planten, uitgebreide stille dennenbossen met hier en daar taxussen, esdoorns, essen en eiken, is deze streek op botanisch gebied bijzonder interessant.

Het ravijn Barranc del Sinc bij Alcoi is een diepe kloof met spectaculaire steenwanden die zich in het massief insnijdt. De top van de Montcabrer is 1.390 meter hoog en van waaruit een groot panorama over de Andalusische bergketen te zien is. In de Sierra Mariola staat een reeks goed bewaarde ijskelders of “Sneeuwputten” (cavas) waar vroeger het ijs voor de streken van la Costera en La Ribera opgeslagen werd.

Verschillende aangeduide wandelpaden zoals de grote wandelroute de GR-7, en twee bergrustplaatsen maken het wandelen in de Sierra Mariola makkelijk en erg mooi.

Mocht u interesse hebben in dit mooie gebied van Spanje of wilt u een bezoek brengen aan de Sierra Mariola, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.
BarrancSinc Alcoi by Alejandro Rodríguez Villalobos – Own work. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

Spring naar toolbar